Advokat: Politiet spilder sin tid

9. september 2009

Forsvarsadvokat undrer sig over, at politiet har tid til at løbe rundt og rode efter hobbyknive og fiskeknive. De spilder deres tid, siger han.
- Hvis befolkningen oplever, at man ikke kan få assistance af politiet, når man bliver overfaldet, mens man bliver sat i fængsel for at have glemt en hobbykniv eller en lille fiskekniv i sin bil, så kan man ikke opretholde respekten for retssystemet, siger advokat Jakob Fastrup.

Han er forsvarsadvokat for den 30-årige lystfisker Lars Lentz Sørensen, som er kommet i klemme i retssystemet, fordi han havde glemt sin foldekniv i bilen efter en fisketur. En forbrydelse, som meget vel kan føre til en ubetinget fængselsstraf, når sagen kommer for Landsretten i Sønderborg i næste måned.
Jakob Fastrup mener, at politikerne derved lægger gift ud for domstolene ved at lave så rigid en stramning af våbenloven, så selv lovlydige og retskafne borgere smides i fængsel på grund af simple forglemmelser.

Politisk skabt problem


-Det her er et politisk skabt problem, som ikke kan rettes op af domstolene selv. Vi har fået nogle regler, som er så firkantede, at man ikke kan leve under dem, hvis man er lystfisker eller jæger eller går på arbejde som håndværker, fordi man ved en simpel forglemmelse ryger i fængsel, siger advokat Jakob Fastrup.
Advokaten mener, at det er ude af proportion, at borgerne skal i fængsel ved førstegangslovovertrædelser af denne karakter, men især at de skal leve videre med en plettet straffeattest.
- Det kan godt være, at syv dage i fængsel er kort tid. Men det har jo nogle vidtrækkende konsekvenser for folk, der søger arbejde inden for områder, hvor man skal have en pletfri straffeattest. Jeg anser det for givet, at Lars Lentz Sørensen mister sit arbejde som sikkerhedsvagt, hvis han idømmes en fængselsstraf i landsretten, siger Jakob Fastrup.

Spild af tid


- Sagen er alvorlig for Lars Lentz Sørensen, uanset hvad landsretten finder frem til, for han har levet i usikkerhed i et halvt år på grund af en simpel forglemmelse. Men det er da også spild af politiets tid. De har i forvejen ikke tid til at tage sig af alvorlige forbrydelser, som det så glimrende har været afdækket i Berlingske Tidende. Men nu bliver de fra politisk hold pålagt at løbe rundt på motorvejen og lede efter fiskeknive i biler og hobbyknive i værktøjskasser. Man skulle tro, at politiet havde andet at bruge tiden til, siger Jakob Fastrup.

Han mener, at retspolitik i dagens Danmark er blevet et sted, hvor politikerne overbyder hinanden for at komme med stramninger. Og hvis ikke man sætter hælene i, så kommer der nye stramninger, som til syvende og sidst rammer ganske almindeligt lovlydige borgere.

Kilde: www.b.dk - Jesper Dahl Caruso
Foto: Sonny Munk Carlsen

Aktuelt

  1. Ankede til Landsretten og beholdt sit kørekort

    Vestre Landsret har netop behandlet en anke af en dom afsagt af Retten i Randers. Sagen drejede sig om en hastighedsovertrædelse i et område med mid
    Læs mere…
  2. Advokat Loa Nedergaard Olsen autoriseret som bobestyrer

    Justitsministeriet har autoriseret advokat Loa Nedergaard Olsen til som bobestyrer at forestå behandling af dødsboer. En bobestyrer tager sig af det
    Læs mere…
  3. Ny retspraksis

    Af advokat Jakob Fastrup, MidtAdvokaterne A/S, Ikast. Frifundet for at køre for stærkt En spritny afgørelse fra Retten i Århus viser, at der i alle
    Læs mere…
  4. Nyt lovforslag vedtaget vedrørende sygedagpenge

    Folketinget har hastebehandlet et nyt lovforslag vedrørende sygedagpenge, som er blevet vedtaget i dag den 17. marts 2020. Lovforslaget omfatter både
    Læs mere…
  5. Nødberedskab ved Retten i Herning

    Danmarks Domstole har iværksat nødberedskab efter, at Statsministeren har hjemsendt alle offentlige medarbejdere. Det betyder, at i perioden fra den
    Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18