"Find din advokat” i ny version

25. november 2011

Danske Advokater har netop lanceret en forbedret udgave af hjemmesidens søgefunktion blandt medlemmer. Det nye er, at søgefunktionen er baseret på Googles søgemaskineteknologi – men således at der kun søges blandt vore medlemsvirksomheder.

Helt ny form for søgning

Den nye løsning bygger på, at vi - på baggrund af vore medlemmers oplysninger på deres website - benytter den såkaldte Google Site Search til at indeksere indholdet på alle medlemsvirksomhedernes websites.

Det betyder, at søgeresultatet nu er baseret på det indhold og den prioriterede vægtning af det, som Google er nået frem til – på basis af, hvad vi har bedt Google søge efter. Men i modsætning til Google præsenterer vi søgeresultatet i en liste med virksomhedsdata, hvor brugerne kan vælge at klikke videre og komme frem til en virksomhedsprofil, der detaljeret viser, hvorfor søgeresultatet er fundet - med direkte links til de relevante sider på medlemsvirksomhedernes websites.

Løbende opdatering en god ide

Brugeren kan manuelt vælge en alfabetisk sorteret rækkefølge blandt søgeresultaterne. Virksomhedsprofilen vil også vise de advokater og advokatfuldmægtige, vi har registreret i advokatvirksomheden i vores medlemssystem. Det er så endnu en god grund til, at vi løbende bør holdes orienteret om af- og tilgang i medlemsvirksomhederne, herunder evt. e-mailadresser på nye medarbejdere, således at ”Find din advokat” hele tiden indeholder opdaterede oplysninger.

Hjælp til søgeord

Løsningen giver – ud over fritekstsøgning – også mulighed for at søge på en række konkrete emner, som der er givet inspiration til på forsiden – f.eks. varemærker, generationsskifte, skilsmisse og dødsbo.

På den måde bliver det nemmere for den advokatsøgende at finde den eller de advokater, hvis kompetencer bedst matcher det konkrete behov.

 

I systemerne bagved kan vi tilføje synonymer på populære emneord/udtryk. Det betyder, at Google, uanset, om I på jeres website bruger ordet ”virksomhedsoverdragelse” eller forkortelsen ”M&A”, vil benytte de ord, vi har indsat som synonymer. Det er en feature, der løbende skal vedligeholdelse, og derfor modtager vi gerne inspiration hertil fra alle medlemmer.

CV’er kan give støj på linjen

Brugerne kan også indtaste deres egne søgeord, som man kender det fra Google, så hvis en bruger f.eks. søger på ordet ”vindmølle”, vil de advokatvirksomheder, der har ordet stående på deres egen website, blive vist i søgeresultatet - som man kender det fra en almindelig søgning på Google. Det betyder også, at når man søger på et firmanavn, vil de websites, der har personer med et CV, hvor samme firmanavn er nævnt, også indgå i søgeresultatet.

I den sammenhæng kan vi selvfølgelig kun opfordre til, at man benytter sig af de ord, man finder relevante for ens virksomhed og selvfølgelig som ansvarsfulde advokater ikke misbruger andres firmanavne.

Indsæt relevante søgeord

Samtidig vil vi opfordre vore medlemmer til - på deres egne websites - at forsøge at bruge flere af de relevante ord i teksterne. I den sammenhæng kan det varmt anbefales at benytte de ord om ydelserne, som kunderne typisk benytter – i stedet for det lidt sværere tilgængelige ”advokat-sprog”.
I modsætning til Googles almindelige søgning er den væsentlige forskel, at ”Find din advokat” kun søger blandt de ca. 800 websites, vi har registreret på vore medlemmer (et domæne pr. virksomhed). På den måde får brugerne kvalificerede søgeresultater uden alt for mange af de irrelevante hits, man i dag oplever på en almindelig søgning på de populære søgetjenester.

Medlemmer uden website også med

Hvis et af vore medlemmer ikke har et website, vil virksomheden som udgangspunkt ikke dukke op i en søgning på en person, en by eller et emne. Men det har vi sørget for, at den alligevel gør. I så fald bliver der nemlig suppleret med en søgning i vore egne medlemsdata og på den måde sikrer vi, at de, der ikke har en website, også kan findes i en søgning på stamdata som navn, adresse etc.
Vi kan dog kun opfordre alle, der endnu ikke har et website, til at få etableret en sådan hurtigst muligt. Det giver en synlighed i forhold til kunder og potentielle kunder, hvis vigtighed ikke bliver mindre af, at vi nu søsætter en ny og moderne søgemaskine. Medlemmernes eget website vil naturligvis samtidig øge synligheden generelt på internettet.

Tjek synligheden

Vi vil i det hele taget gerne opfordre vore medlemmer til at tjekke deres virksomheds tilstedeværelse i søgeresultatet på ”Find din advokat” ved at gennemføre en søgning med de ord, de synes bedst beskriver deres forretningsområder/kompetencer. Hvis kompetencerne ikke giver en optimal visning i søgeresultaterne, er det nødvendigt selv at undersøge tekstindholdet på egen website. Her kan konklusionen let blive, at der er behov for at optimere hjemmesiden i forhold til søgemaskiner.

Markedsføring af medlemmer

Den nye ”Find din advokat”-løsning er i øvrigt integreret ind på det website, der understøtter vores aktuelle kampagne, hvor vi markedsfører advokaten og advokatens ydelser med særligt fokus på små og mellemstore virksomheder. Vi kan oplyse, at vi i den sammenhæng også vil lancere en ”Find din advokat” i en mobilversion, som vi vil fortælle mere om på vores website, når den er klar på mobil.danskeadvokater.dk.

Vi håber meget, at vore medlemmer vil tage godt imod de nye tiltag, der alene har til formål at gøre det lettere for kunderne at finde jer og jeres kompetencer.

Kilde: http://www.danskeadvokater.dk - Steen Hermansen

Aktuelt

  1. Ankede til Landsretten og beholdt sit kørekort

    Vestre Landsret har netop behandlet en anke af en dom afsagt af Retten i Randers. Sagen drejede sig om en hastighedsovertrædelse i et område med mid
    Læs mere…
  2. Advokat Loa Nedergaard Olsen autoriseret som bobestyrer

    Justitsministeriet har autoriseret advokat Loa Nedergaard Olsen til som bobestyrer at forestå behandling af dødsboer. En bobestyrer tager sig af det
    Læs mere…
  3. Ny retspraksis

    Af advokat Jakob Fastrup, MidtAdvokaterne A/S, Ikast. Frifundet for at køre for stærkt En spritny afgørelse fra Retten i Århus viser, at der i alle
    Læs mere…
  4. Nyt lovforslag vedtaget vedrørende sygedagpenge

    Folketinget har hastebehandlet et nyt lovforslag vedrørende sygedagpenge, som er blevet vedtaget i dag den 17. marts 2020. Lovforslaget omfatter både
    Læs mere…
  5. Nødberedskab ved Retten i Herning

    Danmarks Domstole har iværksat nødberedskab efter, at Statsministeren har hjemsendt alle offentlige medarbejdere. Det betyder, at i perioden fra den
    Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18