Fremtidsfuldmagter – hvad er det?

10. april 2016

Fremtidsfuldmagter – hvad er det?
Kort fortalt, så gives en fremtidsfuldmagt for at sikre, at der kan disponeres, over ting, penge o.l. hvis man ikke selv er i stand til dette på grund af helbredsmæssige forhold, f.eks. på grund af demens eller andre psykiske svækkelser.

Alt i alt et rigtigt godt redskab, hvis man eksempelvis ejer en ejendom sammen og man gerne vil sikre, at den anden part kan disponere over den, hvis man skulle blive syg, eller i det hele taget, hvis man vil sikre, at der kan blive taget hånd omkring ens økonomi, i en situation, hvor man ikke selv er i stand til det.

Til at starte med havde man lagt op til en ren internet-baseret løsning, hvor hr. og fru. Danmark kunne sidde hjemme og give hinanden fuldmagt ved anvendelse af NemID.

Det er dog en løsning man fra advokatsiden havde indvendinger imod, da vi godt ved, at der er mange par, hvor det er den ene part, der sidder og styrer økonomien og har adgang til den andens nemID.

Derfor er den løsning der forventes vedtaget lavet, så der kan ske oprettelse af en fremtidsfuldmagt ligesom et testamente, nemlig ved at man skal forbi en notar og skrive under.

Hvem kan det være relevant for?

Reglerne er relevante for alle, der ønsker at få større indflydelse på, hvordan deres forhold skal varetages, hvis de på et senere tidspunkt ikke længere evner dette selv, fx pga. af en demensdiagnose eller lignende.

Med en fremtidsfuldmagt har man mulighed for at yde indflydelse på fx ens bankforretninger eller lejeaftaler, men en fremtidsfuldmagt kan også bruges til at træffe personlige beslutninger om fx pleje og omsorg.


Hvornår forventer vi at de kan træde i kraft?

Reglerne forventes at træde i kraft lige før eller efter sommerferien – vi lover at holde Jer opdaterede.

Hvis man tidligere har oprettet en generalfuldmagt - vil den så stadig gælde?

Ja, men det er alligevel vores anbefaling at man overvejer, om der ikke skal oprettes en ny, så der ikke kan være nogen form for tvivl omkring gyldigheden.

 

Aktuelt

  1. Ankede til Landsretten og beholdt sit kørekort

    Vestre Landsret har netop behandlet en anke af en dom afsagt af Retten i Randers. Sagen drejede sig om en hastighedsovertrædelse i et område med mid
    Læs mere…
  2. Advokat Loa Nedergaard Olsen autoriseret som bobestyrer

    Justitsministeriet har autoriseret advokat Loa Nedergaard Olsen til som bobestyrer at forestå behandling af dødsboer. En bobestyrer tager sig af det
    Læs mere…
  3. Ny retspraksis

    Af advokat Jakob Fastrup, MidtAdvokaterne A/S, Ikast. Frifundet for at køre for stærkt En spritny afgørelse fra Retten i Århus viser, at der i alle
    Læs mere…
  4. Nyt lovforslag vedtaget vedrørende sygedagpenge

    Folketinget har hastebehandlet et nyt lovforslag vedrørende sygedagpenge, som er blevet vedtaget i dag den 17. marts 2020. Lovforslaget omfatter både
    Læs mere…
  5. Nødberedskab ved Retten i Herning

    Danmarks Domstole har iværksat nødberedskab efter, at Statsministeren har hjemsendt alle offentlige medarbejdere. Det betyder, at i perioden fra den
    Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18