Frifundet for at sætte ild på sin egen butik

24. februar 2017

Byretten i Holstebro netop frifundet en butiksejer i en sag om brandstiftelse.

Sagen drejede sig om en brand i en tøjbutik og det var en af butikkens ejere som anklagemyndigheden havde rejst tiltale imod.

Som det ofte er tilfældet i sager om brandstiftelse var der ikke nogen egentlige beviser imod den pågældende. Det var i sagen kun nogle indicier der måske/måske ikke kunne tages til indtægt for at den pågældende kunne have sat ild på butikken.

Et væsentligt moment i rettens afgørelse var, om den pågældende havde et økonomisk motiv til brandstiftelsen og retten fandt ikke at et sådant motiv forelå i den konkrete sag hvor butikkens drift var inde i god drift.
Læs om sagen her:

Advokat Jakob Fastrup, der har ført sagen for den nu frifundne butiksejer er meget tilfreds med rettens afgørelse, han gør dog opmærksom på, at det har alvorlige konsekvenser når politiet rejser en sag uden at have beviserne i orden: ”Sagen har været en stor psykisk belastning for min klient” udtaler Fastrup, der tilføjer at sagen imod butiksejeren samtidig har betydet at politiets efterforskning imod andre mulige gerningsmænd til brandstiftelsen nu i mange måneder har ligget stille hvilket har den negative konsekvens at der går en brandstifter løs på fri fod.

”Indimellem oplever jeg sager hvor det ser ud til at politiet udvikler en art ”tunnelsyn” og stirre sig blinde på een mulig gerningsmand i stedet for at efterforske bredt og lade alle muligheder være åbne” slutter Jakob Fastrup.

 

Aktuelt

 1. Vi søger en advokatsekretærelev til tiltrædelse snarest muligt.

  MidtAdvokaterne A/S søger en advokatsekretærelev til tiltrædelse snarest muligt. Det er et krav, at du har bestået studentereksamen, hf eller htx og
  Læs mere…
 2. Videoretsmøder kan være et retssikkerhedsmæssigt problem

  Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE
  Læs mere…
 3. Retten er ikke et ”gummistempel” hvis man mister kørekortet i udlandet.

  Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE
  Læs mere…
 4. Hvem kan handle, hvis du ikke længere kan?

  I dag træder reglerne om fremtidsfuldmagter i kraft. En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, der skal være gældende hvis opretteren pga. sygdom, svækket
  Læs mere…
 5. Frifundet for at sætte ild på sin egen butik

  Byretten i Holstebro netop frifundet en butiksejer i en sag om brandstiftelse. Sagen drejede sig om en brand i en tøjbutik og det var en af butikkens
  Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11