Kampen mod vandmasserne - og mod Alm. Brand

17. august 2011

RETSSAG - Et ungt pars kamp for at få forsikringen til at dække tøbrudsskade havner nu i principiel retssag. Ankenævnet gav dem medhold. Men det vil Alm. Brand ikke følge

URETFÆRDIGT Det er fredag formiddag den 12. marts 2010. Mikkel Moesgaard Pedersen er kørt ind til Messecenter Herning for at arbejde med en stand på en messe.

 Lisbet er stadig på barsel med parrets yngste - sønnen Max. Det har været en lang og kold vinterperiode. Der ligger sne og is på markerne rundt omkring landejendommen på Bordinglund 4 udenfor Bording Kirkeby.



Lisbeth nyder udsigten ud over den frosne sø, parret har etableret året før, og glæder sig til det kommende forår.



Nu skal hun og Mikkel sammen med børnene Kamilla og Max til at nyde familielivet. Siden de købte ejendommen i 2004 har den stået på renovering, udbygning, og oprydning. De har knoklet døgnet rundt - og nu er spritnye børneværelser, bade- og soveværelser klar til at tage i brug.

Hun tager afsted med børnene i bilen - uden at ane at denne dag senere skal indskrive sig som et mareridt i familiens liv.



Det opdager hun et par timer senere, da hun kommer hjem ved 14-tiden. 

I løbet af få timer er vejret vendt fra frost til tø, og det har sat gang i et tøbrud på markerne ved naboejendommen. Vandet kan ikke komme i jorden på grund af isen og frosten, men vælger den vej, der på grund af terrænets beskaffenhed fører ned til Mikkels og Lisbets ejendom.



Vejen er en å...



Da hun kommer til indkørslen er vejen en å, alt er oversvømmet, vandet står 30-40 cm op af huset og er allerede trængt ind flere steder. Grædende ringer hun til Mikkel og siger bare "Kom hjem Mikkel ...". 

I dag står det unge par med en kæmperegning på flere hundrede tusinde kroner for ødelagt indbo, vægge, gulve mm. Og med en fornemmelse af total svigt fra forsikringselskabet Alm. Brand, som ikke påét eneste tidspunkt i hele forløbet har været ude at bese skaderne og omstændighederne omkring tøbruddet. Men som alene holder sig til "regler og praksis" for hvornår der er tale om voldsomt tøbrud - baseret på målinger i Karup, som ligger længere væk end andre målestationer i nærheden af Bordinglund.



Ankenævn: Selskabet skal betale



En sag i Ankenævnet for Forsikring gav det unge par medhold. Baseret bl.a. på de billeder, der blev sendt med. Ankenævnet pålagde Alm. Brand at betale skaderne.

 Det pålæg har Alm Brand afvist. Selskabet agter IKKE at følge kendelsen, men henviser til en civil rettssag og mener iøvrigt, at ankenævnet er helt forkert på den! Sagen har stor principiel betydning for definationen på "tøbrud" mener selskabet.

- Og der er vi nået til nu, fortæller Lisbet og Mikkel, der har hyret advokat Jakob Fastrup, Ikast, til at føre sagen.

- Det kan simpelthen ikke passe, at man som mangeårige kunde i et forsikringsselskab i en paniksituation ikke engang kan få dem til at bevæge sig herud for at se på forholdene. Vi føler os svigtet i den grad. De vil godt have pengene, når man tegner forsikring - men hvor er hjælpen henne når man er i nød?



Mikkel og Lisbet er stadig kunder hos Alm. Brand - men tilliden har lidt et alvorligt knæk.

Kilde: Steen Hebsgaard, Ikast avis - aoib.dk
Foto: © Ikast Avis

Aktuelt

  1. Ankede til Landsretten og beholdt sit kørekort

    Vestre Landsret har netop behandlet en anke af en dom afsagt af Retten i Randers. Sagen drejede sig om en hastighedsovertrædelse i et område med mid
    Læs mere…
  2. Advokat Loa Nedergaard Olsen autoriseret som bobestyrer

    Justitsministeriet har autoriseret advokat Loa Nedergaard Olsen til som bobestyrer at forestå behandling af dødsboer. En bobestyrer tager sig af det
    Læs mere…
  3. Ny retspraksis

    Af advokat Jakob Fastrup, MidtAdvokaterne A/S, Ikast. Frifundet for at køre for stærkt En spritny afgørelse fra Retten i Århus viser, at der i alle
    Læs mere…
  4. Nyt lovforslag vedtaget vedrørende sygedagpenge

    Folketinget har hastebehandlet et nyt lovforslag vedrørende sygedagpenge, som er blevet vedtaget i dag den 17. marts 2020. Lovforslaget omfatter både
    Læs mere…
  5. Nødberedskab ved Retten i Herning

    Danmarks Domstole har iværksat nødberedskab efter, at Statsministeren har hjemsendt alle offentlige medarbejdere. Det betyder, at i perioden fra den
    Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18