Pas på med gaver fra alderdomssvækkede forældre

2. december 2019

Det er ofte fornuftigt rent skattemæssigt, at forældre udnytter muligheden for at give livsarvinger en årlig gave. Grænsen for skattefrie gaver til eksempelvis børn er i 2019 kr. 65.700,00 og vil i 2020 være kr. 67.100,00.

Det er imidlertid en forudsætning for skattefrie gaver, at gavegiver er i stand til at give gaven rent mentalt, hvilket desværre kan være et problem for flere og flere på grund af demens og lignende sygdomme.

Men hvis børnene er enige, kan man så ikke bare give gaven på den demente forælders vegne og derved udnytte muligheden for skattefrihed? Svaret er NEJ, det kan man ikke!

Det har man faktisk aldrig kunne. Det nye er imidlertid, at Skattestyrelsen i forbindelse med behandling af dødsboer faktisk går ind og kontrollerer, dels om der er sket formueformindskelse for afdøde og overførsel til livsarvinger og dels forlanger lægelige oplysninger om afdødes mentale tilstand i op til 5 år før dødsfaldet.

Vil du vide mere om reglerne og om Skattestyrelsens kontrolarbejde, kontakt advokatfuldmægtig Lise Lotte Hedegaard hos MidtAdvokaterne på mail llg@midtadvokaterne.dk eller på telefon 96 60 35 21. Lise Lotte har indsigt i Skattestyrelsens arbejde med disse sager fra sin tidligere ansættelse hos Skattestyrelsen og kender derfor faldgruberne.

Aktuelt

  1. Knivloven virker ikke efter intentionen

    En plettet straffeattest og 7 dage i spjældet. Det risikerer en lystfisker, der havde glemt sin fiskekniv i bilen. En tankpasser, der havde glemt to s
    Læs mere…
  2. Advokat: Politiet spilder sin tid

    Forsvarsadvokat undrer sig over, at politiet har tid til at løbe rundt og rode efter hobbyknive og fiskeknive. De spilder deres tid, siger han. - Hvi
    Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17