SØIK fik nej til at indbringe sagen for Landsretten

8. marts 2019

Efter at Morten i november blev idømt en bøde på kr. 5.000,00 i Retten i Herning, søgte Bagmandspolitiet, også kaldet SØIK, om tilladelse til at indbringe sagen for Landsretten med påstand om skærpelse, så der skulle betales en bøde på kr. 10.000,00.

Når småsager ønskes anket til Landsretten kræver dette nemlig en speciel tilladelse fra det såkaldte Procesbevillingsnævn.

Advokat Jakob Fastrup protesterede med henvisning til blandt andet at sagen ikke indeholdt principielle spørgsmål, hvilket er en betingelse for at så småsager kan indbringes for landsretten. Procesbevillingsnævnet har netop afslået ansøgningen fra SØIK, og sagen er hermed endelig slut.

SØIK’s prioriteringer
Advokat Jakob Fastrup er tilfreds med procesbevillingsnævnets afgørelse, men undrer sig fortsat over at SØIK tilsyneladende prioriterer en ren bagatelsag, der kun er opstået grundet en fejl, og som ikke reelt har nedført nogen som helst hvidvask, så højt.

Jeg læser næsten dagligt om sager med mistanke om hvidvask for milliarder. Det virker ikke umiddelbart til at SØIK har været særligt vågen i disse sager, men det er selvfølgelig også nemmere for SØIK at overskue en sag som den med Morten Kok, udtaler Advokat Jakob Fastrup.

Læs mere om sagen her:

https://www.aoh.dk/artikel/hvidvask-og-smpenge 

https://www.aoh.dk/artikel/morten-kok-skal-mske-i-landsretten-statsavokat-overvejer-anke

https://www.aoh.dk/artikel/skuffet-restaurantejer-vil-have-advarselsskilte-p-bankens-dre

https://www.aoh.dk/artikel/lokal-kok-fik-kontanter-efter-fest---nu-straffes-han-for-hvidvask

https://www.aoh.dk/artikel/20181108/noli-ejer-forsvarede-sig-i-retten

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/hvidvasksagen-ender-her

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/indbetalte-2992-kroner-meget-kok-doemt-i-sag-om-hvidvask

https://www.tvmidtvest.dk/nyheder/06-11-2018/1930/i-retten-hvidvask?autoplay=1#player

 

Aktuelt

 1. Martin Plum Juul udpeget til Gældsstyrelsens panel

  Martin Plum Juul er optaget i Gældsstyrelsens panel af konkursspecialister, der skal varetage den offentlige gældsinddrivelse som kurator i konkursboe
  Læs mere…
 2. Familieretshuset og Familieretten

  Det overordnede formål i forældreansvarsloven er hensynet til barnets bedste og barnets ret til trivsel og beskyttelse komme i første række.
  Læs mere…
 3. Lejer blev ikke sat ud af sin bolig

  Som lejer kan man opsiges, hvis man er til alvorlig gene for de øvrige beboere. Hvis det er meget groft, kan lejeren udsættes i fogedretten, hvilket g
  Læs mere…
 4. SØIK fik nej til at indbringe sagen for Landsretten

  Efter at Morten i november blev idømt en bøde på kr. 5.000,00 i Retten i Herning, søgte Bagmandspolitiet, også kaldet SØIK, om tilladelse til at indbr
  Læs mere…
 5. NCC dømt til at betale erstatning for naboretlige gener

  Et stort Landsdækkende entreprenørfirma havde på en nabogrund opført en 9 etagers kontorbygning med blandt andet skygge-og indkigsgener til følge. De
  Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15