Ny praksis i huslejesager.

20. februar 2013

Pr. 1. marts 2013 ændres praksis ved udsættelse af lejere af beboelseslejemål i et forsøg på at afkorte sagsbehandlingstiden ved fogedretten og dermed hurtigere at opnå effektiv udsættelse.

Fogedretterne ved Retten i Herning samt Retten i Holstebro vil fra den 1. marts 2013 ikke længere afholdes indsigelsesmøde forud for den effektive udsættelse, men i stedet berammes sagen straks til effektiv udsættelse på adressen.

Lejer kunne tidligere komme med indsigelser på mødet i fogedretten. Det vil nu i stedet være under den effektive udsættelsesforretning lejer kan komme med indsigelser.

Hvis lejers indsigelser er velbegrundede kan disse naturligvis føre til, at sagen må udsættes med henblik på en afklaring af forholdene.

Det er erfaringsmæssigt sjældent, at lejerne har relevante indsigelser, hvorfor der ikke er grund til at tro, at den ændrede praksis vil komplicere sagerne, herunder sagsbehandlingstiden, snarere tværtimod.

Ovenstående praksisændring kan dog medføre, at der i enkelte sager, hvor indsigelserne er så velbegrundede, at sagen må udsættes, kan være udgifter til flyttemand, befordring til fogeden og eventuelt låsesmed, som ikke vil kunne belastes lejer og dermed vil betyde merudgifter for udlejer.

Det er dog vores vurdering, at den hurtigere sagsbehandling af sagerne generelt vil opveje disse få sager.

Hos MidtAdvokaterne A/S ser vi positivt på praksisændringen og håber og tror, at den ændrede praksis vil medføre en væsentlig hurtigere behandling af sagerne til fordel for jer.

Såfremt ovenstående måtte give anledning til spørgsmål, er I velkomne til at kontakte advokat Martin Plum Juul eller advokat Loa Nedergaard Olsen.

 

Aktuelt

 1. MidtAdvokaterne A/S søger advokatfuldmægtig til tiltrædelse snarest

  Vi søger en dygtig advokatfuldmægtig, som har et højt fagligt niveau med et ønske om fortsat faglig udvikling.  Både nyuddannede - også fra den kom
  Læs mere…
 2. Ankede til Landsretten og beholdt sit kørekort

  Vestre Landsret har netop behandlet en anke af en dom afsagt af Retten i Randers. Sagen drejede sig om en hastighedsovertrædelse i et område med mid
  Læs mere…
 3. Advokat Loa Nedergaard Olsen autoriseret som bobestyrer

  Justitsministeriet har autoriseret advokat Loa Nedergaard Olsen til som bobestyrer at forestå behandling af dødsboer. En bobestyrer tager sig af det
  Læs mere…
 4. Ny retspraksis

  Af advokat Jakob Fastrup, MidtAdvokaterne A/S, Ikast. Frifundet for at køre for stærkt En spritny afgørelse fra Retten i Århus viser, at der i alle
  Læs mere…
 5. Nyt lovforslag vedtaget vedrørende sygedagpenge

  Folketinget har hastebehandlet et nyt lovforslag vedrørende sygedagpenge, som er blevet vedtaget i dag den 17. marts 2020. Lovforslaget omfatter både
  Læs mere…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18