Familieret

Opgør i forbindelse med samlivsophævelse, spørgsmål om fællesbodeling, deling af pensioner, og ikke mindst spørgsmål om bopæl, forældremyndighed og samvær. 

Tvistepunkterne indenfor familieretten er mange, og det er nok det retsområde, som flest private kommer i kontakt med på et eller flere tidspunkter deres liv.

Langt de fleste tilfælde klares heldigvis mellem parterne selv, og i enighed, men en gang imellem opstår der så store uoverensstemmelser omkring et eller flere spørgsmål i forbindelse med en samlivsophævelse/separation, at det er nødvendigt at have en advokat til at være med på sidelinjen eller i front.

Vedrørende forældremyndighed, bopæl og samvær, har den nye Forældreansvarslov været i kraft i et par år, og udgangspunktet er at der er fælles forældremyndighed, og at barnet har en bopælsforælder og en samværsforælder. Der findes mange gode råd og vejledninger på Familieretshusets hjemmeside og hvis man ikke finder svaret på sine spørgsmål der, så står vi naturligvis til rådighed med svar på dine spørgsmål.

Det er også Familieretshuset, hvor man retter henvendelse ved separation og skilsmisse, og også her er deres hjemmeside meget informativ.

Omkring familielivet formueforhold er der også mange juridiske problemstillinger.

Før eller under ægteskabet kan det være spørgsmål om eventuel oprettelse af ægtepagt, dels for at etablere særeje, men også for at gøre pensionsordninger til fælleseje, der kan være relevant.

Efter separation, er det ofte spørgsmål omkring selve bodelingen, der melder sig, hvilken værdi skal huset sættes til, hvem skal have lov til at blive boende, hvor lang tid skal der betales til fællesudgifter m.v.

Også i disse spørgsmål har vi medarbejdere der er specialiserede indenfor området, og som kan yde den bedste rådgivning

Kontakt

Loa Nedergaard Olsen

Loa Nedergaard Olsen

Advokat / Partner
Tlf nr. 96 60 64 44
Mobil nr. 21 22 65 19
lno@midtadvokaterne.dk

Mere info

Jeanie Dam Andersen

Advokat
Tlf nr. 96 60 35 21
Mobil nr. 61 19 58 19
jda@midtadvokaterne.dk

Mere info