ægtepagt

Det er så yndigt at følges ad…

Men faktum er desværre at 40 % af alle ægteskaber ender i skilsmisse, så derfor er det naturligvis relevant at tænke over, hvordan man er stillet, hvis det også skulle ske for en selv, at man skal skilles.

Det er oftest i forbindelse med indgåelse af ægteskab, at talen en sjælden gang imellem falder på ægtepagt og særeje, men også under ægteskabet kan det blive relevant på grund af ændrede forhold (arv, etablering af virksomhed eller lignende).

Der er mange forskellige former for særeje, og hvis det er relevant for dig, så kan du kontakte vores kontor for at få en aftale, så vi kan finde frem til den form, der er mest relevant for dig.

Vi vil så afholde et møde med dig, hvor dine nuværende økonomiske forhold afdækkes, og ligeledes vil vi rådgive om de forskellige former for særeje, og hvilke muligheder der kunne være relevante for dig.
Hvis der opnås en aftale om, at vi skal udarbejde en ægtepagt vil der i mødets slutning blive orienteret om, hvad du kan forvente, det vil komme til at koste, at få udarbejdet ægtepagten, og ligeledes om, hvor lang tid der vil gå, inden du får fremsendt et udkast.

Ofte kan det være relevant at kombinere både ægtepagt og testamente for at sikre den længstlevende i et ægteskab med "mine og dine" børn. Også dette ser vi naturligvis på under mødet.

Der udarbejdes et udkast til ægtepagt, der fremsendes til dig til godkendelse, og der vil være mulighed for at gennemgå dette med advokaten, enten ved møde eller telefonisk.

Når ægtepagten har fundet sin endelige form, så vil den blive tinglyst, hvilket foregår elektronisk i Personbogen.

Både du og din ægtefælle skal ind og underskrive ægtepagten på Tinglysningsrettens hjemmeside. I kan læse mere om fremgangsmåde her .

Først når den er registreret og underskrevet hos tinglysningen, så vil den være gyldig

 

kontakt

Loa Nedergaard Olsen

Loa Nedergaard Olsen

Advokat / Partner
Tlf nr. 96 60 64 44
Mobil nr. 21 22 65 19
lno@midtadvokaterne.dk

Mere info